Bard

ELEKTROFİZYOLOJİ KATATERLER


Elektrofizyolojik çalışma denilen tanı yöntemi ile kasık ve/veya boyundan damar içine yerleştirilen ince kılıflardan geçirilerek kalbe ulaştırılan elektrod kateterler Elektrofizyoloji kateteridir. Elektrofizyoloji kateterinin içindeki ince teller yardımıyla kalbin içinden doğrudan alınan elektrik sinyalleri gelişmiş bilgisayarlar aracılığı ile değerlendirilerek normalden sapmalar araştırılır. Bu sayede kalbin ana merkez uyarı sisteminin iyi çalışıp çalışmadığı ve uyarıları ileten sistemin işlevini güvenle görüp görmediği anlaşılabilir.

ABLASYON
KATATERLER


Ablasyon kateterleri radyofrekans dalgaları verilerek yapılan ritim bozukluğu tedavisinde kullanılır. Bu yöntem ve kateterler ilaçlarla denetim altına alınamayan ritim bozukluklarında ya da hastaların yaşam boyu ilaç almayı istememeleri halinde uygulanır. Ablasyon kateterleri uçlarında bulunan elektrodlar ile radyofrekans jeneratöründen gelen dalgaları kalbin ilgili bölgesine iletirler.

ELEKTROFİZYOLOJİ
KAYIT SİSTEMİ


Elektrofizyolojik tanı kateterleri ile iletilen elektrik sinyallerinin kaydını ve değerlendirmesini yapan bilgisayar destekli sistemlerdir. Elektrofizyolojik çalışma ile elde edilen veriler başka bir tanı yöntemi ile sağlanamaz. Çoğu kez diğer tanı yöntemleri yetersiz kaldığı zaman uygulanır.

ELEKTROFİZYOLOJİ
RF JENERATÖR


Ablasyon kateteri vasıtasıyla kalbin ilgili bölgesine Radyofrekans dalgaları gönderebilen ve bu sayede ritim bozukluğu tedavisi yapılmasını sağlayan jeneratörlerdir.

AF TEDAVİSİNDEKİ
KATETER


Atrial fibrilasyon (AF) en sık gözlenen ritim bozukluklarından biridir. HDMM Ablator kateteri çift amaçlı teşhis \ haritalama ve tedavi için kullanılan tek bir kateterdir. HDMM Ablator kateter ile Pulmoner venlerin izolasyonu: Pulmoner venler, akciğerlerde oksijenlenen kanı kalbe geri getiren damarlardır. İşlem için yine toplardamarlardan kalbe ilerletilen Ablator kateter kullanılır. Sol atriuma bir iğnenin yardımı ile geçildikten sonra 2 seçenek uygulanabilir: “AF ablasyon” veya AF’ye yol açan odakları bulmak için “haritalama” işlemi. Pulmoner venlerin sol atriuma bağlandığı bölgelere dairesel şekilde enerji uygulanarak pulmoner venlerin atrium ile elektriksel bağlantısı kesilerek AF sonlandırılır. Bu işlem toplam 4 pulmoner ven girişinde tekrarlanır.